Winkelwagen is leeg
dinsdag 16 januari 2018 16:20

'De groententuin' van ons land

Geschreven door

Van oudsher wordt de omgeving van onze stad 'de groententuin' van ons land genoemd. De variëteit die onze Mechelse bodem biedt is heel gevarieerd. Er zijn natuurlijk veel minder land-of tuinbouwers bedrijvig in de regio dan vroeger, maar toch.. .

Ik heb vandaag een babbel met Hilde Segers van de Leestste Juniorslaan, die samen met haar man Marc en zonen Bert en Jeff sinds 1984 een tuinbouwbedrijf runt.

Ze doen dit met heel erg veel liefde voor het vak. Hilde kijkt met nauwelijks onverholen trots naar de producten van 'hun land' die ik op foto zet. Ik ben niet zomaar in Leest neergestreken om spruiten en aardappelen te laten 'poseren'. Nee. Ik ben gaan aankloppen bij Hilde omdat ze met 'Vers en Gezond' een uniek, tof en positief project hebben opgezet...

Ze doen dit met heel erg veel liefde voor het vak. Hilde kijkt met nauwelijks onverholen trots naar de producten van 'hun land' die ik op foto zet. Ik ben niet zomaar in Leest neergestreken om spruiten en aardappelen te laten 'poseren'. Nee. Ik ben gaan aankloppen bij Hilde omdat ze met 'Vers en Gezond' een uniek, tof en positief project hebben opgezet...

Gelezen: 4267 keer Laatst aangepast op donderdag 18 januari 2018 15:36
Meer in deze categorie: Fruit en groenten recht van het veld »